Termeni și condiții

 

TERMENI SI CONDITII

 

Va rugam sa citiți cu atenție condițiile noastre înainte de a face o comanda. Folosirea acestui website si plasarea de comenzi online semnifica acceptul dumneavoastră in ceea ce privește termenele si condițiile mai jos menționate. Înainte de a face o comanda, daca aveți vreo nelămurire, va rugam sa ne scrieți la adresa: office@fordesign.ro

 

1.  ELEMENTE DEFINITORII

Folosirea (vizitarea sau comandarea produselor) magazinului virtual online www.fordesign.ro, inclusiv emiterea comenzilor pentru produsele expuse, implica acceptarea acestor termeni si condiții. Operatorul For Design își rezerva dreptul de a modifica acești termeni fără o notificare prealabila.

 

Termenii si condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri si servicii de către S.C. FOR DESIGN S.R.L. prin intermediul magazinului virtual www.fordesign.ro, către Cumpărător.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

 • Cumpărător - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o comanda pe www.fordesign.ro,
 • Vânzător - societatea comerciala S.C. FOR DESIGN S.R.L., având sediul social in Strada Mihai Viteazul , nr. 532 A, Ipotești, Județul Suceava(RO 20985941, J33/192/2014);
 • Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile menționate in Comanda, care urmează a fi furnizate de către vânzător, cumpărătorului;
 • Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vânzător si cumpărător, prin care vânzătorul este de acord sa livreze bunurile si serviciile, iar cumpărătorul este de acord sa primească aceste bunuri si servicii si sa facă plata acestora;
 • Contract - comanda confirmată de către vânzător (confirmarea unei comenzi se poate face doar telefonic sau electronic).
 • Specificații - toate specificațiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor așa cum sunt precizate in comanda.

 

2. ÎNREGISTRAREA ȘI CONFIRMAREA UNEI COMENZI

Prin lansarea unei comenzi (electronic sau telefonic) sau prin intermediul magazinului online www.fordesign.ro, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare prin care vânzătorul își desfășoară operațiunile (electronic sau telefonic).

O comandă este compusă din următoarele:

- bunuri sau servicii regăsite în oferta magazinului online mai sus menționat;

- mențiuni clare cu privire la datele de facturare, livrare precum și alte mențiuni speciale;

- specificațiile cumpărătorului.

 

Comanda se poate face:

 •          prin magazinul online www.fordesign.ro
 •          e-mail la adresa office@fordesign.ro
 •          la telefoanele +40732760658, +40732760660
 •          personal la sediul firmei din str. Mihai Viteazu, nr. 532 A, loc. Ipotești, jud Suceava.

 

Lansarea unei comenzi (electronic sau telefonic) nu presupune și confirmarea comenzii și a contractului.  Etapele sunt următoarele:

 • înregistrarea unei comenzi.
 • preluarea unei comenzi de către un agent de vânzări.
 • confirmarea unei comenzi se face după verificarea comenzii și a stocului produselor aflate în comandă. Această confirmare se face de către un agent de vânzări, telefonic sau electronic (e-mail);
 • livrarea unei comenzi se face după confirmarea comenzii și după stabilirea detaliilor de livrare de către agentul de vânzări și de către cumpărător.


Fiecare comanda emisa va fi confirmata fie online, fie telefonic, după primirea confirmării de înregistrare a acesteia. Simpla confirmare de înregistrare a comenzii, nu constituie implicit si confirmare de livrare. Confirmarea telefonica este obligatorie pentru clienții noi.

In cazul in care comanda dvs. nu poate fi confirmata, datorita faptului ca nu putem lua legătura cu dvs., utilizând oricare din metodele de contact, ca urmare a furnizării de informații eronate la înregistrarea pe site, operatorul poate lua decizia revocării acesteia, in termen de 10 zile de la emitere.

 


3. PREȚUL ȘI STOCUL PRODUSELOR

Preturile afișate pe site conțin TVA si nu includ cheltuielile de transport. Pentru condițiile de transport va rugam sa citiți secțiunea „4. LIVRAREA PRODUSELOR". Pentru anumite produse sau categorii de produse pot exista oferte speciale, al căror preț este mai mic decât prețul normal de vânzare. 


Metodele curente de plata sunt:

 • ordin de plata, înainte de expedierea produselor.
 • depunere numerar in contul companiei, sau virament in acest cont.
 • plata la destinație odată cu livrarea produselor (ramburs curier). In funcție de valoarea sau volumul comenzii se poate solicita plata unui avans.
 • numerar la sediul firmei daca se dorește ridicarea produselor de la depozit.

 

4. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea se va efectua prin firma de curierat contra cost. Termenul de livrare vi se va comunica in funcție de disponibilitatea produselor odată cu confirmarea telefonica a comenzii. Toate expedițiile sunt însoțite de factura fiscala, bon fiscal sau chitanța.
Pentru detalii privind livrarea puteți contacta biroul local al transportatorului comunicat de noi.

 

Termene de livrare

Atunci când produsele se afla pe stoc, livrarea la firma de curierat se face in 24 ore de la confirmarea plații.
In cazul in care produsele nu se afla pe stoc pot exista doua situații:
1. comanda pentru producție (termen de livrare 7-10 zile lucrătoare), in funcție de volumul comenzii sau al complexității termenul de livrare poate depășii 10 zile lucrătoare.
2. comanda externa (termen de livrare 14 zile lucrătoare).
FOR DESIGN SRL își rezerva dreptul de a mari timpul de livrare in situații speciale cu anunțarea clientului in prealabil.


Pentru întârzierile cauzate de firma de curierat, For Design nu este sub nici o forma responsabila pentru depășirea termenului de livrare a produselor. Comandarea produselor nu garantează livrarea produselor in termenul afișat.
Decizia privind achiziția produselor de pe site-ul de vânzări online www.fordesign.ro revine in totalitate cumpărătorului.
Responsabilitatea asupra integrității produselor livrate aparține transportatorului, începând cu momentul expediției acestora. 

Observație
Pozele au caracter orientativ in alegerea produsului si in majoritatea cazurilor reflecta întocmai produsul.

 

5. RETURNAREA PRODUSELOR
 
Cumpărătorul poate solicita returnarea produselor in următoarele situații:
Produse ce au fost livrate greșit. Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar Cumpărătorul va refuza recepția. Cumpărătorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv daca valoarea este mai mica, veți primi o rambursare parțiala pana la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul înlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Vânzător.

 

In situația in care se constata ca la livrarea prin curier, produsele sunt deteriorate, Cumpărătorul are obligația sa completeze un proces verbal semnat de angajatul firmei de curierat care a făcut livrarea. Abia după aceea refuza produsul deteriorat, urmând sa-i fie livrat altul in loc pe baza procesului verbal. Plata transportului la returnarea produselor este suportata de către Cumpărător.

 

Produse excluse, fără drept de returnare:

1.  produse confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate in mod clar, altele decât cele afișate pe site-ul de vânzări online www.fordesign.ro.
2.  produse susceptibile de a se deteriora la transport.

 

Reclamațiile ulterioare nu mai sunt luate in considerare.


NOTA: In orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeași stare, neutilizate.

Produsul returnat trebuie sa fie intact si in aceeași stare in care a fost expediat, inclusiv ambalajul. Nu se pot returna produse deteriorate, murdare sau cele care au fost modificate la cererea Cumpărătorului, cu ambalajele aferente si împreuna cu toate documentele care l-au însoțit factura fiscala, bon fiscal sau chitanța, etc.).
In momentul efectuării unei comenzi online, Cumpărătorul declara ca a luat cunoștința si este intru totul de acord cu cele menționate mai sus.